به گزارش شهرآرانیوز؛ پس از دو دههای که از فعالیت مستمر کانون شهید ابراهیم روحی و مؤسسه «روح دانایی» در راستای ترویج و ارتقای فرهنگ مطالعه و کتاب خوانی در کشور میگذرد، همایش بیست سالگی این کانون، عصر دهم بهمن در مسجد و مجتمع فرهنگی زینبیه مشهد برگزار شد.
در این برنامه، فرشید فلاح، معاون نهاد کتابخانههای عمومی کشور، درباره فعالیتهای این مؤسسه گفت: کانون شهیدروحی الگویی است برای تحقق آرمان استفاده از ظرفیت نهادهای فرهنگی و سازمانهای مردم نهاد برای ترویج مطالعه و کتاب خوانی. نهاد کتابخانههای عمومی کشور در نظر دارد از ظرفیت نهادهای فرهنگی و سازمانهای مردم نهاد بیش از پیش بهره برداری کند و به این منظور این کانون الگویی شایسته است.
درادامه، علی اکبر سبزیان، مشاور کانون شهیدروحی و مدیرکل سابق کتابخانههای عمومی استان، با اشاره به اینکه علی اکبر روحی گل خطمی در پانزده سالگی این کانون را تأسیس کرد، گفت: یکی از عوامل موفقیت کانون شهیدروحی ثبات قدم و پایداری در مسیر انتخابی بوده است؛ به طوری که تحولات و جریانات سیاسی، از دولت نهم تا دولت چهاردهم، هیچ یک نتوانست خللی در مسیر و اهداف آن ایجاد کند. شهیدروحی در ادوار مختلف با همان روش و رویکرد پیشین به فعالیت خود ادامه داد.
او ضمن بیان اینکه یکی از دستاوردهای مهم کانون شهیدروحی بهره گیری از ظرفیت مسجد، به ویژه مسجد زینبیه، بوده است، افزود: حضور امام جماعت، هیئت امنا و اعضای مسجد و نوجوانانی که امروز به جوانانی مؤثر و منشأ خیر تبدیل شدهاند، همگی برکتی ناشی از حضور در مسجد بوده است.
سبزیان در سخنانش همچنین به این نکته اشاره کرد که ۶۰درصد از مخاطبان کانون شهیدروحی بانوان هستند و دراین باره ادامه داد: بانوان، به عنوان اقشار وفادار در حوزه فرهنگی، نقش بسزایی در تبلیغ کتاب خوانی ایفا میکنند و استفاده از ظرفیت آنها در این زمینه بسیار مهم است.
او در بخش دیگر صحبت هایش، در اهمیت این کانون بیان کرد: کانون شهیدروحی در دورانی شکل گرفت که توجه چندانی به منظومه فکری رهبر معظم انقلاب، دست کم در شهر مشهد، وجود نداشت. در آن زمان، کمترکسی به موضوع کتاب و کتاب خوانی اهمیت میداد، در حالی که در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب کتاب از جایگاه بسیار والایی برخوردار است؛ تا جایی که حتی در عصر شکوفایی فناوریهای نرم و هوش مصنوعی هم ایشان تأکید دارند که اصالت با کتاب است و هیچ چیز نمیتواند جانشین آن شود.
در انتهای این نشست نیز علی اکبر روحی گل خطمی، مدیرعامل مؤسسه فرهنگی «روح دانایی»، از سابقه این مجموعه و فعالیتهای آن سخن گفت و بیان کرد: این مجموعه از سال۱۳۸۳ فعالیتش در حوزه کتاب و کتاب خوانی را آغاز کرده است و امروز به عنوان یکی از نهادهای فرهنگی پیشرو در این زمینه شناخته میشود. درطول این سال ها، ما موفق به کسب رتبهها و عناوین برتر در جشنوارههای مختلف شدهایم؛ ازجمله تقدیر ویژه در جشنواره کتاب خوانی ماه در سال۱۴۰۲، عنوان تشکل برتر کتاب خوانی در سال گذشته از سوی استانداری خراسان رضوی و نیز عنوان کتابخانه مروج برتر کشور در سال۱۳۹۸ ازسوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.
او درباره نقش و همراهی رسانهها در این اتفاقات گفت: رسانهها نقش مهمی در معرفی فعالیتهای ما داشتهاند و ما قدردان این همراهی هستیم. همچنین تأکیدات رهبر معظم انقلاب در حوزه کتاب و کتاب خوانی همواره چراغ راه ما بوده است. ما در بیست سال فعالیت خود، نزدیک به ۷هزارو۳۰۰ روز را در حوزه تخصصی کتاب و کتاب خوانی سپری کردهایم و در این مدت بیش از پانصد رویداد شهری، استانی و ملی داشتهایم. مرکز مجازی مسابقات کتاب ما به نشانی m-ketab.ir هم توانسته است نزدیک به ۱۰۰ هزار عضو از سراسر کشور جذب کند. مخاطبان اصلی ما در استان خراسان رضوی بیش از ۶۵هزار نفر هستند.
گل خطمی درباره رویداد «مشهد، شهر کتاب خوان ها» نیز که این کانون امسال سومین دوره آن را برگزار میکند، توضیح داد: این رویداد برای سومین سال پیاپی در شهر مشهد برگزار میشود و هدف اصلی آن تربیت مربیان و تسهیلگران کتاب خوانی نوجوان است.
امسال ۱۰۷باشگاه کتاب خوانی در محلات مشهد فعال هستند و نزدیک به صد مربی و تسهیلگر در دورههای آموزشی ما شرکت کردهاند. این مربیان، پس از گذراندن دورههای چهل ساعته، باشگاههای کتاب خوانی را در ۱۷۰محله مشهد راه اندازی کردهاند. این باشگاهها به عنوان پل ارتباطی بین مدرسه، مسجد، خانواده و کتابخانه عمومی عمل میکنند و نقش مهمی در ارتقای فرهنگ مطالعه در بین نوجوانان دارند.
در این برنامه، همچنین از کتاب «بیست سالگی ما» رونمایی شد. این کتاب شامل ۳۲روایت از مدیران و مسئولان استانی و کشوری است که درطول بیست سال فعالیت مجموعه شهیدروحی با آن همکاری داشتهاند. پایان بخش این گردهمایی نیز قدردانی از شصت نفر فعال و مروج کتاب خوانی در شهر و استان و برخی مسئولان بود.